EtusivuProjektitYleiskatsaus Parklands Collegen uuteen "innovaatiokeskukseen" 

Yleiskatsaus Parklands Collegen uuteen "innovaatiokeskukseen" 

Parklands Collegessa, Applen arvostetussa koulussa Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa, on uusi "innovaatiokeskus", joka kattaa uusia oppimistapoja teknologisen kehityksen, uusien tapojen saada ja levittää tietoa sekä pedagogisen siirtymän kohti yhteistoimintaa tai sekoitettua oppimista. .

Lue myös: IKUSASA Office Block -kehitys Oxford Parkissa, Etelä-Afrikassa

Etsi rakennusjohtoja
  • Alue / Maa

  • Sektori

Parklands College ja kehityskumppani Milnerton Estates tilasivat monialaisen suunnittelustudion dhk arkkitehdit käsitellä hanketta yrityksen soundtrack-ennätyksen ja molemminpuolisen kiinnostuksen perusteella tulevaisuuteen suuntautuvien koulutustilojen tulevaisuutta kohtaan. Tehtävänä oli luoda nykyiselle kampukselle merkittävä lisäys, joka on omistettu kokonaan tiloihin, jotka helpottavat näitä edistyksellisiä opetustekniikoita ja filosofioita.

 Progressiivinen lähestymistapa ongelmanratkaisutiloihin

Keskeisenä painopistealueena oli ryhmätyöskentelyä helpottavien tilojen ja luokkien luominen, joissa aineet (kuten luonnontieteet, teknologia, tekniikka ja matematiikka) ja taiteeseen perustuvia aineita yhdistetään luoviksi ongelmanratkaisutehtäviksi. Lisäksi paikallisena johtajana nousevalla robotiikan kentällä toinen painopistealue oli työpajatyyppisten oppimistilojen luominen helpottamaan pehmeää yrittäjyys- ja ammatillista koulutusta. Lisäksi yhteenliitettävyyden, läpinäkyvyyden ja liikkeen teemat olivat elintärkeitä keskuksen eetoksen kannalta.

Pohtiessaan, millaiset "tilavälineet" voisivat helpottaa tällaisia ​​uusia oppimistapoja ja miten ne voisivat poiketa perinteisistä ympäristöistä, dhk järjesti sarjan työpajoja korkeakoulun ja ammatillisen tiimin kanssa testaten erilaisia ​​kokoonpanoja, jotka tasapainottivat stimuloinnin ja fyysisesti yhdistetyt tilat, joissa tarvitaan hiljaisen tarkennuksen hetkiä tai huolellista akustista hallintaa; tilat, jotka tasapainottavat eristäytymisen tunteen ja yhteyden tunteen. Ratkaisu löytyi lopulta erikokoisista toisiinsa liittyvistä, usein kiertotilojen vierekkäisistä tai niillä yhdistetyistä tiloista, joista voi tulla virkistysalueita tai oppimisympäristön laajennuksia.

Helpottaa virtausta sympaattisella jatkeella

Käsitteellisesti rakennus kuviteltiin kahdeksi kiinteäksi suoraviivaiseksi siiveksi, joita erottavat sisäpihat; eteläsiipi vastaa College-neliöön ja kevyesti taipuva pohjoinen siipi tarjoavat erottuvan, silmiinpistävän taustan pelikentille. Kaksi siipeä on samanaikaisesti jaettu ja sidottu yhteen suurella, teräksestä ja lasista koostuvalla kaksitilavuuksisella virkistysatriumilla, jonka nimi on osuvasti "Grand Central", joka muodostaa rakennuksen ytimen. Atrium ei toimi vain keskeisenä liikekeskuksena, vaan sitä käytetään myös aktiviteetteihin, kuten epävirallisiin kokoontumisiin, improvisoituihin esityksiin, itseopiskeluun ja mukaansatempaaviin digitaalisiin kokemuksiin.

Kaiken kaikkiaan arkkitehtoninen suunnittelu on nykyaikainen ja tyylikkään yksinkertainen. Se poikkeaa selvästi nykyisestä kampuksen rakennusten tyylistä, mutta on silti sympaattinen yleisen, ortogonaalisen suunnittelun suhteen. Rakennuksen muotoa ohjasi vahvasti tilasuhteiden optimointi noudattaen hyvän ympäristösuunnittelun perusperiaatteita – erityisesti sisäistä ympäristömukavuutta.

Hyvinvoinnin rakentaminen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ilman luonnonvaloa, raitista ilmaa, hyvää akustiikkaa ja hyvää lämpömukavuutta kyky osallistua mielekkäästi ja mahdollisuus syvälliseen oppimiseen ovat vaarassa (näemme yhteyttä ulkoilmaan yhtä tärkeänä!).

Siksi tiilen ja betonin käyttö ensisijaisissa oppimistiloissa, jotka ovat pohjoiseen ja etelään päin, johtui pääasiassa lämpömassan tarpeesta stabiloida lämpötilan vaihteluita. Pohjoisjulkisivulle annettiin leikkisä, modulaarinen artikulaatio luomalla epäsäännöllinen kuvio isojen ikkunoiden, syvien paljasteiden ja vaaleiden hyllyjen avulla. Keski-atrium, joka on pääasiassa liike- ja virkistystila, erottui teräksen ja lasin käytöllä ja verhoutui mittatilaustyönä tehdyllä alumiinisella aurinkosuojalla.

Rakennus "hengittää" myös itsekseen; Kaikissa suuremmissa huoneissa on C0²-anturit ja automaattiset ikkunoiden avausjärjestelmät, jotka mittaavat ilmanlaatua ja avaavat ikkunat automaattisesti asteittain optimoidakseen sen ja eliminoidakseen ilmastoinnin tarpeen. Lisäksi akustinen suorituskyky asetettiin tärkeälle sijalle ja erityisesti suunniteltu järjestelmä, joka on integroitu valaistukseen, on elintärkeä oppimistilojen onnistumiselle.

Joustavat tilat edistävät yksilöiden ja ryhmien sitoutumista Parklands Collegessa

Yhdessä rakennuksen etelä- ja itäsiiven muodostavat kolme suurta yhteistyöhuonetta, joissa kummassakin on sarja pienempiä irtoavia paloja kyljellään. Säädettävät ja monipuoliset huoneet on suunniteltu majoittumaan jopa 150 oppijalle, mutta ne voidaan myös muokata liukuvien seinien avulla kahdesta kolmeen pienempään oppimistilaan 30-40 oppijalle.

Useiden pienten irtautuneiden "palojen" sarja ruokkii suurempia yhteistyöhuoneita ja antaa oppijoille mahdollisuuden osallistua pienempiin ryhmiin tai hiljaiseen itseopiskeluun. Nämä palaavat kahdelle sisäpihalle, jotka erottavat ne pohjoissiivestä; sarja epäspesifisiä luokkahuoneita, jotka on suunniteltu tarkoituksella neliöiksi sen varmistamiseksi, ettei etu- tai takaosaa ole. Kaksi suurempaa työpajatyylistä oppimistilaa sijaitsevat pohjoisen siiven pohjakerroksessa, ja niitä kutsutaan nimellä "Robotics Lab" ja "Experium" (Maker Space).

Ajatuksena on, että nämä tilat tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuksia prototyyppien ratkaisujen tekemiseen todellisiin ongelmiin käyttämällä digitaalista elektroniikkaa, suunnittelua, käsityötä ja rakentamista. Ylemmällä tasolla irtautuvat palkit ilmaistaan ​​ripustetuina laatikoina, jotka leijuvat pihojen yläpuolella ja joita puristavat vain betonikäytävän ylä- ja alaosa. Lopuksi jatkuva kiertoreitti kiertelee koko rakennuksen läpi kolmiulotteisena hahmona '8', ja se on aktiivisesti asutettu erilaisilla satunnaisilla "hetkellä". Kiertoreitti suunniteltiin varmistamaan suuren oppilasmäärän vapaa liikkuvuus ja samalla visuaalinen yhteys rakennuksen eri tilojen välille.

Parklands College kasvattaa nuoria mieliä, rakentaa tulevaisuutta

Merkitys ja innovaatio sisällytetty Parklands Collegen uuden "innovaatiokeskuksen" suunnitteluun

Koko rakennuksessa on useita leikkisiä yksityiskohtia. Yksi niistä on erottuva, rei'itetty alumiiniseinä, joka kylpee atriumin täpläisessä valossa. Ruudulle upotettu kuvio on hienovarainen viittaus koodauksen käsitteeseen, jossa erikokoiset reiät luovat avoimuuden tunteen, mutta muodostavat myös pystysuuntaisia ​​valopilkkuvirtoja, jotka paljastavat rakennuksen eetosta heijastavia sanoja - "löydä" ja "innovoi". '. Lisäksi atriumin DNA-vaikutteiset riippuvalaisimet muistuttavat oppijoita sisällämme olevasta ihmiskoodista.

Tärkeää on, että nämä suuret harppaukset joustavuudessa ja monikäyttöisyydessä ovat mahdollisia paitsi arkkitehtuurin, myös innovatiivisten huonekalujen ja älykkäiden säilytysten ansiosta, joilla on merkittävä tukirooli tilanvaihdossa. Näitä ovat muun muassa siirrettävät huonekalut, jotka voidaan nopeasti järjestää erilaisiin permutaatioihin joko keveyden tai pyörien ohjattavuuden vuoksi. Tämä voi olla säilytystila, joka toimii myös istumapaikoina tai kutsuva nurkkia ja ahvenia osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin. Toinen esimerkki ovat värikkäät älykkäät akustiset paneelit, joissa on näyttöjä, Wi-Fi-pisteitä ja muita tekniikoita. Yhä enemmän tarvetta liikkua, istua, seistä ja jopa makuulle makaa ja oppia helpotetaan baaritiskien, pöhkojen, ottomaanien, suurten portaiden ja luolamaisten nurkkien avulla.

Pandemia pysäytti rakennuksen avajaisvuoden, mutta uutta keskusta kehuttiin, kun oppilaat palasivat kampukselle. Mukautettavien tilojen ansiosta opettajat pystyivät kasvattamaan luokkahuoneiden pinta-alaa sosiaalisen etäisyyden takaamiseksi tarvitsematta kahta luokkahuonetta ja kahta opettajaa jokaiselle oppitunnille. Myös digitaaliset liitännät, mukaan lukien vihreän näytön erotushuoneet, antoivat oppijoille mahdollisuuden muodostaa helposti yhteyden ja pysyä etäällä opettajista, mutta myös pysyä sitoutuneina sisältöön (ja opettajat pystyivät tallentamaan oppitunteja etukäteen). Lopuksi kaikissa opetustiloissa ja irrallaan olevissa huoneissa on erinomainen akustiikka, luonnonvalo ja ristikkäinen ilmanvaihto ilman häikäisyä, mikä teki tiloista ihanteelliset teknologian hyödyntämiseen yhteistoiminnassa.

COVID-19, yksityiset koulut ja koulumaksut – ISASA

 

Jos sinulla on huomautuksia tai lisätietoja tästä viestistä, jaa kanssamme alla olevassa kommenttiosiossa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän