EtusivuTuotteetTarvikkeetEdgetechin joustava välikejärjestelmä tukee maksimaalista läpinäkyvyyttä

Edgetechin joustava välikejärjestelmä tukee maksimaalista läpinäkyvyyttä

Vineyard Wind 1, suurin offsho...
Vineyard Wind 1, suurin offshore-tuulipuistoprojekti Yhdysvalloissa

Vielä enemmän läpinäkyvyyttä ilman näkyviä tukirakenteita julkisivussa on yksi modernin lasiarkkitehtuurin tärkeimmistä trendeistä. Glasstec on järjestänyt säännöllisesti "Engineered Transparency" -konferenssia vuodesta 2010 lähtien keskustellakseen viimeisimmästä kehityksestä. Christoph Rubel, Edgetech Europe GmbH:n tekninen johtaja, oli yksi puhujista vuoden 2021 tapahtumassa. Hänen panoksensa joustavan Super Spacer® -välikkeen panoksesta julkisivujen toteuttamiseen suurilla, kaarevilla eristyslasielementeillä voidaan soveltaa myös Göteborgin Våghusetiin ja Nordstromin lippulaivamyymälään New Yorkissa.

Julkisivu muistuttaa merellistä perintöä

Göteborgilla ja Hampurilla on paljon yhteistä: tärkeät merisatamat, idylliset kanavat ja sensaatiomaiset, kestävät kaupunkikehityshankkeet entisillä vapaasatama-alueilla. Jokainen, joka haluaa vuokrata täyslasitettuun, BREEAM-sertifioituun Våghuset-toimisto- ja liikerakennukseen Göteborgin uudella Masthuggskajenin alueella, allekirjoittaa vapaaehtoisen sitoumuksen työntekijöiden, energian ja materiaalien vastuulliseen käyttöön. Elementaarinen julkisivu osoittaa vaikuttavasti, kuinka lasia voidaan käyttää luovana suunnittelun työkaluna ja samalla saavuttaa energiatavoitteensa”, innostuu Joachim Stoss, Quanexin kansainvälisen myynnin johtaja.

Etsi rakennusjohtoja
  • Alue / Maa

  • Sektori

Kaupungin keskustaa kohti pyöristetyillä reunoilla varustetussa rakennuksessa on elegantit, sylinterimäisesti kaarevista elementeistä tehdyt heijastavat lasit, jotka muistuttavat aaltoja kaksisävyisillä raidoilla sekä koveran ja kuperan eloisaa vuorottelua; kunnianosoitus Göta älv -joelle, jolle Göteborgin merkitys satamakaupunkina perustuu ja joka virtaa täällä Kattegattiin.

"Aaltotalo" on todella eurooppalainen hanke

Julkisivuasiantuntija Staticus, joka on omasta puolestaan ​​yksi Pohjois-Euroopan suurimmista täyden palvelun julkisivuurakoitsijoista, sanoo, että "Våghuset on loistava esimerkki eurooppalaisesta yhteistyöstä". Suunnittelun suunnittelikin suurin skandinaavinen arkkitehtitoimisto White Arkitekter Göteborgista, julkisivun toteutti Staticus Liettuassa, kaarevat profiilit valmistettiin Tanskassa ja lasit Saksassa ja Puolassa. Hankkeiden kehittämisestä ja rakentamisesta vastasi ruotsalainen yritys NCC AB.

"Se, että Heinsbergin välikappaleita käytetään myös kaarevissa eristyslasielementeissä, johtuu pääasiassa valmistussyistä", selittää Christoph Rubel. "Vain joustavat välikkeet, kuten Super Spacer, voivat seurata tarkasti sylinterimäisen lasin kaarevuutta. Koska kaareva eristyslasi on käytännössä aina käsintehty, välikappaleen on oltava mahdollista asentaa myös käsin.

Flintermann Glasveredelungs GmbH Ala-Saksista oli toimittanut noin 300 kaarevaa eristyslasia Liettuaan asennettavaksi. Ne koostuvat 2 x 5 mm laminoidusta floatlasista, jossa on SunGuard® SNX 60 aurinkosuojapinnoite, TriSealTM Super Spacer® Flex 20 mm ja 10 mm floatlasista. Vakiona kaksinkertaisena lasina erittäin selektiivinen Guardian-lasi päästää sisään 60 % luonnollisesta päivänvalosta, mutta vain 29 % auringon lämmöstä. Siksi Våghusetissa voidaan luopua ylimääräisestä aurinkovarjostimesta.

”Tämän projektin erityispiirre oli sujuva muutos koverasta kuperaan. Suurella osalla yksiköistä oli askel ympäriinsä. Sisälasi oli aina pienempi, jotta se voitiin upottaa yhtenäiseen julkisivuun”, kertoo Robin Dorn, Flintermannin kaarevan lasin myyntipäällikkö.

Kestävyys julkisivusuunnittelun liikkeellepanevana voimana

"Staticus ei ole vain skandinaavinen markkinajohtaja suurissa julkisivuprojekteissa, vaan myös älykkäiden ja energiatehokkaiden julkisivuratkaisujen liikkeellepaneva voima", projektipäällikkö Saulius Visockas selittää. ”Våghuset sopii hyvin tähän filosofiaan. Olemme kiitollisia siitä, että erityisesti pohjoiseurooppalaiset asiakkaat, kuten NCC, tukevat täysin kestävää lähestymistapaamme.

Yhdistelmä WICTEC EL evo elementtijärjestelmään ja 50SG puikkojärjestelmään mahdollistavat homogeenisen, lasitasaisen rakenteellisen lasijulkisivun näyttämisen. Kehävalaistus on integroitu julkisivuprofiileihin kaikissa 13 kerroksessa, jotta rakennuksen muoto näkyy myös iltaisin ja talvikuukausina.

Edessä lämpöeristys, läpinäkymättömällä Blackpearl-pinnoitteella varustetut yksittäislasit asennetaan 1 563 mm korkeaan ja 2,688 4,307 mm leveään asti. Läpinäkyvät ikkunalistat koostuvat eristyslasielementeistä, joiden korkeus on 2,441 0.5 mm ja leveys 2 0.65 mm. Tasomaisille kolminkertaisille julkisivuelementeille määriteltiin Ucw-arvo ≤ 2 W/m15 ja kaareville kaksoiselementeille Ucw-arvo ≤ 3.4 W/m20. Samaan aikaan, edes pohjoismaisissa olosuhteissa -30°C ja XNUMX m/s tuulen kuormitus ulkopuolelta ja +XNUMX°C/XNUMX % RH sisäpuolelta, kondensaatiota ei saa missään olosuhteissa muodostua laseille.

Kaareva eristyslasi ilman pystytukia

Usein on piirretty yhteys goottilaisten katedraalien, joiden rakenteet luovat niin vaikuttavalla tavalla keveyttä, valotehosteita ja läpinäkyvyyttä, ja modernin lasiarkkitehtuurin välillä. Lasin käyttö jopa rakenneosana päivänvalon tunkeutumisen maksimoimiseksi on nyt itsestäänselvyys. Mutta kysymys siitä, kuinka tämä läpinäkyvyys viedään äärimmäisyyksiin yhä suurempien ruutujen ja ilman näkyviä ristikko- ja peräpeilirakenteita, huolestuttaa edelleen arkkitehteja, julkisivuinsinöörejä ja lasiteollisuutta. Suuremmat lasikoot tarkoittavat luonnollisesti paksumpaa lasia ja heikompaa valonläpäisyä. Kaarevat muodot, jotka lisäävät jäykkyyttä myös ohuemmalla lasilla kuoren tukivaikutuksen ansiosta, ovat usein ratkaisu.

"Lieriömäisesti kaareva eristyslasi saa nykyään yhä enemmän kantavia tehtäviä välttääkseen julkisivurakenteessa loivia tai pystysuoraa tukipalkkia", Christoph Rubel sanoo. Lasien välinen tila tulee pitää mahdollisimman pienenä, jotta voidaan täyttää korkeat lämmöneristysvaatimukset ja samalla saavuttaa kapea, pystysuora lasin reunatiiviste. Lisäksi, vaikka kaarevat eristyslasit ovat jäykempiä, ne ovat myös herkempiä ilmastokuormille, kuten tuulelle ja auringon säteilylle.

New Yorkin Central Park Towerin korokkeella sijaitsevan Nordstrom Flagship -myymälän julkisivussa yhteensä 254 enintään 6 m korkeaa lasielementtiä muodostavat yksittäiset kerrokset ilman näkyvää pystysuuntaista yhteyttä. Arkkitehtitoimisto James Carpenter Design Associates vastasi Broadwayn ja 45th Streetin kulman 38 m leveän ja 57 m korkean julkisivun suunnittelusta.

”Tämän mittakaavan lasin tekeminen on taidetta. Cricursa on yksi harvoista lasintaivuttajista maailmassa, joka on sen hallinnut”, Christoph Rubel selittää. Nordstromin tapauksessa 4-kerroksinen laminoitu lasi, jossa oli tiukat säteet ja keraaminen frittipinta, valmistettiin painovoimataivutusprosessilla. ”Koska reunaliitos on joustava joustavan välikappaleen ansiosta, välikappale ei myöskään ota vastaan ​​laskettavia ilmastokuormia. Tällä on se etu, että se ei myöskään kuormita reunasidosta jännityksillä." Julkisivukonsultti Surface Design Group sisällytti kaareviin profiileihin sivuttaisliukuliitoksen, jotta lasielementit saisivat välystä suurille kuormituksille, jotta se olisi turvallista myös seismisen riskin suhteen.

Joustavat Super Spacer® -välilevyt voidaan asentaa myös robotille automaattisissa linjoissa. Joachim Stoss toteaa lopuksi: ”Suuret ja kalliit eristyslasielementit on valmistettava laadukkaasti ja tarkasti, usein kolmella tai jopa useammalla lasilla, jotta ne täyttäisivät lämmöneristyksen, turvallisuuden tai akustiikan vaatimukset. Mitä suurempi ja raskaampi eristyslasi on, sitä vaikeampi on käsitellä sitä tuotannon aikana. Super Spacer pitää reunatiivisteen paikoillaan lähes välittömästi levityksen jälkeen ja takaa lasien maksimaalisen tarkkuuden ja yhdensuuntaisuuden sekä automaattisessa että manuaalisessa käsittelyssä.

Jos tarvitset lisätietoja tästä projektista. Tämänhetkinen tila, projektitiimin yhteystiedot jne. Ole hyvä ottaa meihin yhteyttä

(Huomaa, että tämä on premium-palvelu)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Anna nimesi tähän